Nina Brink's biografie

Het leven van Nina Brink

Nina Brink is geboren op 21 juli 1953 in Amsterdam-Zuid. De joodse ouders van Nina Brink werden tijdens de tweedewereldoorlog in een Japans gevangenenkamp als gevangen gehouden. Toen de Hongaarse opstand uitbrak op 23 oktober 1956 in Hongarije, besloten de ouders van Nina Brink te emigreren naar Canada. Dit vanwege de angst voor Tweede Wereldoorlog perikelen. De Hongarijse opstand was een massale volksopstand tegen het stalinistische bewind uit Hongarije. Aangekomen in Canada, nam de familie de naam ’Drageur’ als achternaam aan.

Na een onverwacht overlijden van haar vader, besloten Nina Brink en haar moeder terug te gaan naar Nederland. Op dat moment was Nina achttien jaar oud. Nina besloot te beginnen aan de studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Echter, Nina Brink maakte deze studie niet af. Ze besloot al tijdens haar studie een overstap te maken naar het bedrijfsleven waar zij meteen succesvol was.

Nina Brink’s ex-echtgenoot startte een bedrijf in distributie van elektronische onderdelen en componenten, genaamd MCA Tronix, omdat de naam al in gebruik was bij een platenmaatschappij (MCA Records) werd de naam al snel gewijzigd in AKAM International. Met haar tweede echtgenoot, Ab Brink, richtte Nina in 1987 het bedrijf A-Line Technologies op. Nina gaat sindsdien door het leven met de achternaam van deze echtgenoot en heet dus sindsdien Nina Brink. Het bedrijf A-Line Technologies was een onderneming die zich richtte op het distribueren van computeronderdelen. Nina Brink zat in een stroomversnelling en haar succes was een feit. Op dertigjarige leeftijd had Nina Brink al een vermogen van tientallen miljoenen guldens opgebouwd. In 1989 doet Nina Brink het bedrijf A-Line Technologies van de hand. Het bedrijf wordt verkocht aan een automatiseringsbedrijf dat Newtron heette. Doordat Newtron failliet ging, kocht Nina Brink het bedrijf A-Line Technologies weer terug in 1990.

Nina Brink was is de jaren negentig een pionier in haar vakgebied. Nina Brink was een vrouw met een duidelijke visie en richtte in 1995 het bedrijf World Online op. Haar visie was dit bedrijf tot de grootste internetprovider van Europa te maken als tegenhanger van het Amerikaanse AOL. Door het grote succes van World Online wordt Nina Brink alom geprezen en het bedrijf werd gezien als toonbeeld van de economie. Door het grote succes wordt er besloten in 1998 het bedrijf naar de beurs te brengen. Op 17 maart 2000 wordt het bedrijf daadwerkelijk genoteerd op de beurs. Door de enorme interesse bij beleggers maakt het aandeel een vliegende start. Het aandeel World Online verkrijgt een hoge koers. Enkele grote aandeelhouders besluiten hierop logischerwijs hun belang te verkopen en hun winst te verzilveren. Door deze verkopen werden beleggers argwanend naar het aandeel toe. Door de aanhoudende negatieve instelling bij beleggers werden er in korte tijd veel aandelen verkocht. Door deze verhandelingen van aandelen keldert de koers in enkele weken met tientallen procenten. Terwijl Nina Brink in de prospectus vermeld had, dat zij voor de beursgang haar aandelen had verkocht, kreeg zij veel kritiek te verduren in de media. Mede door dit incident besloot Nina Brink op te stappen bij World Online. In datzelfde jaar werd het bedrijf overgenomen door Tiscali.

In 2003 wordt World Online door de rechtbank verweten en schuldig bevonden aan het misleiden van beleggers. In 2007 spreekt de rechtbank van Amsterdam dat de begeleidende banken onrechtmatig hebben gehandeld bij de beursgang van World Online. Hen wordt verweten de prospectus niet helder te hebben bericht aan de beleggers. Het mocht van banken worden verwacht dat zij de directie van World Online deugdelijk hadden geïnstrueerd.

Na deze hele affaire besluit Nina Brink nieuwe projecten te ontwikkelen en richt het bedrijf “Renessence” op.

Natrappen aandeelhouders

Omdat veel aandeelhouders vonden dat zij gedupeerd waren door Nina Brink besloten sommige over te gaan tot vreemde acties. Zoals Dominique Weesie alias “Fleischbaum” en oprichter van “geenstijl.nl” bijvoorbeeld. Hij had zelf een som geld (€15.000) verloren door het aankopen van aandelen “World Online”. Dus dacht Fleischbaum dat het tijd was voor een wederactie. Hij besloot een verhaal te verzinnen dat niet op feiten, maar geruchten was gebaseerd. Hij schreef een artikel over de seksuele escapades van Nina Brink, dat veel media aandacht trok. Nina Brink wenste niet mee te doen aan dit gooien met klei.

 
 
  © Copyright 2007-2008 Nina-Brink.com All rights reserved.